Ruthger Gerritsen

Projectleider GMB Services

Wat is typisch jij?

“Ik kan bij GMB projecten leiden op een manier die bij míj past. Een typische manager ben ik namelijk niet. Ik sta niet boven de rest en ben liever onderdeel van het team. Goede relaties met opdrachtgevers vind ik ook waardevol. Met sommigen werk ik al zolang samen, dat we aan een half woord genoeg hebben. Dat is belangrijk, want het meeste werk halen we bij GMB Services uit deze relaties, en niet uit aanbestedingen.

Wat verder echt bij mij past, is het beheersen en stroomlijnen van projecten. Ik zit bovenop de cijfers, want er kan tijdens een project nog veel veranderen. Als je dan toch geld wilt verdienen, is het wijs om elke week na te gaan hoe het er in financieel opzicht voorstaat. Tien jaar geleden had ik trouwens absoluut niet kunnen voorspellen dat ik nu dit werk zou doen. Ik begon hier destijds als junior-werkvoorbereider. Dankzij mijn WTB-kennis kon ik bijdragen aan de groei van dit bedrijf. Dat wilde ik ook graag. Een studiebol ben ik niet, maar op het werk sta ik altijd met mijn neus vooraan. En ik houd er wel van als er een beetje wordt gelachen!”

Ruthger Gerritsen

Wat is typisch GMB?

“We doen het echt samen. Als projectmanagers binnen GMB Services hebben we bijvoorbeeld een standaardwerkwijze voor het projectmanagement ontwikkeld. Daardoor kunnen we gemakkelijker projecten van elkaar overnemen. Maar ik heb ook samen met een paar vakmensen een eigen ruimte ingericht in Opheusden. Daar ligt onze voorraad met onderdelen en daar kunnen we leidingen maken. Ook de manier waarop het cluster Services groeit, is typisch GMB. We namen best weleens projecten aan die net iets te groot of te moeilijk waren. Maar dat déden we dan gewoon. Met slimme oplossingen komen, daar zijn we goed in én daar leren we van.”

Andere collega's aan het woord

Ontdek alle verhalen

Bekijk onze vacatures

Bekijk alle vacatures

Projecten waar we trots op zijn

Raamcontracten Hollandse Delta

Wat wordt jouw rol?
Vragen? Stuur een appje!