Vragen aan de directeur

Sinds wanneer ben je directeur van GMB?

In 1994 kwam ik in het bedrijf. Ik werkte in veel verschillende rollen en sinds 2003 ben ik algemeen directeur

Hoe is GMB als familiebedrijf ontstaan?

Mijn opa was de oprichter van het bedrijf. Als kind ging ik al graag met hem mee naar de werken. Mijn oom Arend werd een echte kartrekker. Hij, mijn vader en nog twee broers werden actief in het bedrijf. Daarnaast werden zij aandeelhouder. Nu zijn we met negen aandeelhouders van mijn generatie, daarvan werken er vijf binnen GMB.

GMB is nog steeds een familiebedrijf, waar merk je dat aan en waarom vind je dat belangrijk?

Zelf merk ik het aan de binding met de medewerkers, de betrokkenheid van medewerkers bij het bedrijf en bij elkaar. De historie is belangrijk, ook voor mij. Ik voel een gezamenlijke trots op waar we vandaan komen en waar we nu staan.

Wat typeert GMB als bedrijf? En wat typeert de mensen?

GMB staat bekend als een vooruitstrevend bedrijf, gericht op kwaliteit en met een eigenzinnige koers. De GMB-ers zijn betrouwbaar, betrokken en prestatiegericht.

Wat is je mooiste herinnering binnen GMB?

Het bij nacht en ontij werken aan de dijk in Ochten tijdens hoogwater 1995. Stel me daar een vraag over en ik houd niet meer op.

Waar ben je het meest trots op?

Dat het ons als middelgroot bedrijf gelukt is een scherpe richting te kiezen waarin wij het verschil kunnen maken en we duurzaam winstgevend kunnen zijn. En dat in een markt waarin vergelijkbare bedrijven zijn omgevallen of overgenomen.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Samen met mensen binnen en buiten het bedrijf werken aan projecten en thema’s die belangrijk zijn voor alle Nederlanders.

Wat vind je het moeilijkst/lastigste aan je werk?

Besluiten nemen die vervelende consequenties hebben voor mensen.

Wat is je gekste herinnering binnen GMB, een anekdote?

Dat ik vanuit IJhorst onderweg was naar een aanbesteding in Hoogeveen, terwijl ik eigenlijk in Hoogezand moest zijn. Dat werd even haasten dus. Exact één minuut voor het sluiten van de bus gooide ik onze envelop met inschrijving er in en … laagste! De opdracht was binnen.

Waarom vind je het belangrijk dat mensen kunnen groeien binnen GMB?

Persoonlijke groei is in de eerste plaats van belang voor iedere medewerker zelf. Je kunnen ontwikkelen is een behoefte van elk mens, dat motiveert een inspireert. Vanzelfsprekend is het ook goed voor het bedrijf. Wat we kunnen is de optelsom - en soms zelfs de vermenigvuldiging - van wat onze mensen kunnen.

Wat doe je zoal in je vrije tijd?

Racefietsen, mountainbiken, fitness, PSV en leuke dingen met vrouw en- of kinderen.

Waar kun je echt niet zonder?

Liefde

Wat houdt je echt bezig en waar zou je bijvoorbeeld direct een oplossing voor willen vinden?

Ik zou willen zorgen voor 0 ongevallen!

Stel je mag een maand doen waar je zin in hebt. Welke items van je bucketlist streep je dan af?

Lopen naar Santiago de Compostella, de tocht, de ontmoeting met mensen en het kunnen nadenken lijkt mij zeer inspirerend.

Mooie GMB projecten