Jubilarissen

Ron van de Pavert

Senior landmeter 

Tsja, 40 jaar! Als je het naar je zin hebt, is het zo om. 
Ik ben al sinds ’88 met maatvoering bezig. Nieuwe technieken en nieuwe uitdagingen heb ik altijd leuk gevonden. Toen ik begon als maatvoerder, werkten we nog met meetbandjes. Tegenwoordig werken we met GPS, satellieten en zelfs met drones. 

 

Wat ik het meeste waardeer in mijn werk, is de collegialiteit. Ik bezoek meerdere projectlocaties per dag en overal zijn de mensen geïnteresseerd in elkaar. We nemen elkaar ook graag in de maling, haha, maar altijd respectvol. Je moet elkaar geen pijn willen doen.

 

Buiten werktijd besteed ik graag tijd met mijn vrouw, of zit ik op de racefiets. Ik ben lid van de plaatselijke fietsclub en fiets geregeld een trainingsrondje van 60 kilometer. Klussen doe ik ook graag. Ik doe reparaties in en om het huis, maar ik maak ook weleens iets decoratiefs.
 

Marcel  van der Stel

Machinist 

Op mijn 16e begon ik bij LBS als leerling vakman wegenbouw. Later haalde ik ook mijn machinisten­diploma en inmiddels werk ik al jaren met plezier op de shovel. Ik rij onder andere veel bij windmolens om de grond te egaliseren.

Wat wel heel erg past in de geschiedenis van GMB is dat ik vroeger nog op de steenlegmachine heb gezeten. Dat begon in 1983 toen collega’s, waaronder mijn vader, 
een klem hadden uitgevonden om grotere oppervlakken machinaal te bestraten. Wij waren in Nederland de eersten die dat deden en ik zal nooit vergeten dat ik in 1985 in het tv-programma ‘Brandpunt in de markt’ mocht demonstreren hoe dat werkte.

Dat was een leuk avontuur, maar verder hoef ik niet echt in de schijnwerpers te staan. Thuis geniet ik van mijn tropische aquarium, ik kijk graag voetbal en ik houd van klussen.

Jaco Ras

Uitvoerder 

Ik sta al 40 jaar voor vijven op om naar het Rotterdamse havengebied te gaan. Dat doe ik al sinds mijn 16e. Ik begon als leerling in het oude Rotterdamse havengebied en groeide door van grondwerker naar uitvoerder. 

Tegenwoordig werk ik vooral in de Waalhaven, maar mijn dag begint nog altijd hetzelfde. Koffie, doornemen wat we gaan doen en om zeven uur starten. Als inframan ben ik hier in mijn element. Fantastisch al dat grote materieel en de weidsheid hier.

Zo’n werkjubileum meemaken vond ik speciaal. ‘s Ochtends werden Ron, Marcel en ik opgehaald met een busje. In Heerjansdam sprak Renee Verwijs ons toe en werd het echt feest. Ontzettend leuk dat er zoveel mensen van de buitendienst waren!

En nu? Het zou maar zo kunnen dat ik hier blijf tot aan mijn pensioen, maar er is meer dan alleen werk. Mijn vrouw en ik gaan bijvoorbeeld graag met de caravan naar Toscane. Schitterend daar!

Luc Faber

Uitvoerder 

Ik was 22 toen ik ging werken bij Broekert Aannemingsmaatschappij in IJhorst. Dit bedrijf werd in 1986 overgenomen door GMB. Ik begon met de maatvoering op het gebied van riolering en straatwerk en werd na twee jaar uitvoerder. 

Als allrounder was ik op mijn best en ik wilde altijd graag buiten blijven. Verder heb ik veel collega’s in hun begintijd begeleid. Veel wat van hen werken hier nog. René Remmink en Gerrit Boonzaaijer bijvoorbeeld, die heb ik goed besmet met het GMB-virus!

Een van mijn leukste projecten was de renovatie van het Woudagemaal bij Lemmer. Dit gemaal, dat op de werelderfgoedlijst staat, hebben we aan beide kanten drooggezet om het staal, voegwerk en betonwerk dat anders onder water zat te kunnen renoveren. 

Ook buiten werktijd geniet ik graag van bijzondere omgevingen. Ik woon in Dwingeloo, te midden van verschillende nationale parken waar je heerlijk kunt fietsen.

Mooie GMB projecten